1.5.06

Katatonia på Loppen, d. 30. april 2006

Undertegnede, Hank og Otz var at finde på Loppen en søndag aften til en doomy og gothic oplevelse. Opvarmningen stod franske (tror vi nok) Novembré for. De spiller - noget anonymt - melankolsk goth.
Men det var selvfølgelig Katatonia vi var kommet for at opleve. Som sædvanlig for Loppen startede hovedattraktionen sent, omkring kl 23.30 og der var vel stort set udsolgt. Lyden var genial, specielt Mattia's bass og Jonas' vokal stod fantastisk fremme i lydbilledet. Det blev en kongeaften knap 1½ time med klassiske Katatonia numre: dystre og mørke. Herligt. Vi fik en del nye sange fra The Great Cold Distance, bl.a. Deliberation, My Twin, July, In The White men også de gamle I Am Nothing, Criminals, Sweet Nurse og en totalt gammel klassisker i nummeret Murder fra skiven Brave Murder Day (1996). FEDT!

Ikke mange minusser på denne Kata-aften. Det sku da lige være at J missede Katatonia for 2. gang i træk - denne gang fordi han styrketræner på Lanzarote (!!) ;-)

3 Comments:

Blogger Otz said...

Ja, denne kongeagtige koncert var uden tvivl ventetiden værd. Katatonia er så velspillende og energiske at man går helt amok til selv de numre man ikke kender. Og det kan jo nogle gange være lidt ufedt at stå til en koncert at skulle fyre den af til et ukendt nummer, men deres engagement og intensitet gør, at alle er med fra start til slut. Før koncerten kendte jeg kun albumsne Tonight's Decision, The Great Cold Distance og tilsyneladende også nogle numre fra Viva Emptiness, men alligevel blev jeg blæst helt væk af de numre de spillede fra deres andre albums.

Der var især tre numre der satte et stort indtryk på mig. I am Nothing fra Tonight's Decision er jo bare et voldsomt fedt nummer. Et andet hjernedødt heftigt nummer var et af deres aller ældste numre, som de spillede som ekstranummer. Husker dog ikke titlen, men Hanks kommentar lød vist 'Her er virkelig et powerriff af dimensioner'. Stemningen fra dette nummer bragte mig for en kort stund tilbage til de vodkadulmede Kyuss-gatecrasherdage i Holbæk. Meget hårdere end Kyuss, men det havde en måde at fortsætte på i det uendelige, og det var fedt! Det sidste nummer der skal nævnes her er Ghost of the Sun fra Viva Emptiness-skiven ... Når guitaristen Anders growler med de få gange han gør, skælver man helt ind til benet, træder et skridt tilbage og venter. Umiddelbart efter træder man to skridt frem - og banger med dobbel styrke !!

14:15  
Blogger CJ said...

Word up Otz! Det gamle nummer Kata spillede som extra nr hedder "Murder"

14:24  
Blogger Otz said...

Nå, det var det du nævnte. Det var sgu' råt! Fed anmeldelse! ;8)

14:45  

Send en kommentar

<< Home